Мъжът от Петърч се е самоубил от ревност

Мъжът от Петърч се е самоубил от ревност

В неделя след скандал с бившата му приятелка млад мъж сложи край на живота си в Петърч.

34-годишният Стоян и 25-годишната му жена, с която живеят разделени, имат син. Тя живеела с 4-годишното им дете под наем в апартамент в Костинброд. Във фаталния ден уговорката между двамата била бащата да вземе момченцето за почивните дни. Заедно отишли до апартамента, за да му вземат дрешките. Там, обаче, между тях възникнал сериозен конфликт поради факта, че жената има нов приятел, а мъжът разбрал за него, съобщи пред NOVA окръжният прокурор Наталия Николова.

След ожесточения словесен скандал, който прераснал в побой над жената и заплахи за убийство, тя отишла за преглед в болница “Пирогов” в София, а мъжът се барикадирал с новозакупената си къща в Петърч, където и слага край на живота си с незаконно оръжие.

„След скандала тя се е опитала да напусне апартамента, той я е върнал. Продължил е разговор между тях, след което мъжът си е тръгнал, тя успяла да излезе от апартамента, отишла в близкия магазин. Помолила магазинерката за телефон, обадила се на майка си и й казала да не дава детето на бащата, тъй като то в този момент било при родителите й. Хората от магазина са сигнализирали на телефон 112. Жената отишла в Пирогов и след прегледа е била освободена, без опасност за живота. А през това време мъжът отишъл в Петърч и се барикадирал в къщата, която е била купена наскоро и в ремонт. Полицейските органи стигнали до адреса и влизайки в двора, чули единичен изстрел, след който паднали и част от прозорците“, обясни още окръжният прокурор.

Очакват се резултатите от балистичната експертиза, която ще установи какво е оръжието, с което мъжът се самоубива. За момента се знае, че е то е било незаконно.

Има данни, че мъжът е с криминални регистрации и условна присъда за блудствени действия.