Мъжът от кв. „Слатина“, който твърди, че е болен, е алкохолик

Мъжът от кв. „Слатина“, който твърди, че е болен, е алкохолик

Няколко сигнали от читатели постъпиха на редакционната поща на ТВМЕДИА. Вчера ви разказахме как историята на Йордан от столичния квартал „Слатина“ трогна и разплака мнозина. Според негови съседи от квартала обаче, той не е болен, гладен и бездомен, а е алкохолик.

Комшии на Йордан се кълнат, че той злоупотребява с алкохола. Очевидно парите за напитки не му достигат и той разиграва театър като имитира безпомощно състояние по тротоарите.

Почти всеки път сценарият е един и същ – присяда на тротоар в района на кръстовището при улиците „Гео Милев“ и „Слатинска“, държи смачкана кутия от лекарство и се държи за главата и сърцето.

Запитан от случайни минувачи дали е добре, той отговаря, че е с високо кръвно, паник атаки и не е ял от месеци. Добри хора му дават пари на ръка и му купуват храна. Оказа се, че десетки слатинци са правили същото от състрадание.

„Дъщеря му е в Америка. Той живее сам, има си жилище в Слатина. Обича чашката, това е всичко“, се казва в един от сигналите до ТВМЕДИА.

„Не бива да съдим толкова жестоко, не е най-големият престъпник в държавата. Бъдете по-предпазливи, дайте тези 10 лв. за нещо друго. Иначе е факт, че е грозна постъпката му. Неприятно е да се възползваш от добрината на хората“, пише Марияна Костова в групата „Столичен квартал Слатина“.