Ще трябва да избирате между ГЕРБ, БСП и ДПС и ДБ с ПП

Ще трябва да избирате между ГЕРБ, БСП и ДПС и ДБ с ПП

Гражданската отговорност няма да поскъпне, ако се приемат корекциите в Кодекса на застраховането, увери шефът на икономическата комисия в Народното събрание Мартин Димитров. 

„Това е фалшива новина и тя беше удобно поддържана през цялото време, защото компромисът, който сме предложили между първо и второ четене, това са 80% текстове от самите застрахователи. При това положение няма как да има такова поскъпване“, обясни Димитров в ефира на bTV.

„ГЕРБ най-вече продадоха мача за еврозоната. Към февруари България трябва да отчете резултати и успехи, което означаваше да бъдат приети промените в кодекса по застраховането, но вместо това виждате, че колегите са се сговорили да не дойдат на икономическа комисия, защото едновременно ГЕРБ, ДПС, БСП, „Възраждане“ и „Български възход“ не дойдоха“, обясни Димитров.

По негови думи до момента страната ни е имала проблеми единствено с критерия инфлация, но заради войната в Украйна е имало възможност за предоговаряне.

Депутатът от „Демократична България“ увери, че е готов по всяко време на денонощието да се свика икономическа комисия и да се гласува законопроектът, ако е сигурен, че колегите му ще дойдат.

„В България вече има два пътя. Единият е на ГЕРБ, БСП и ДПС, които се събраха и се снимаха и казаха, че ще управляват с програмно правителство. Това са техните думи, които аз пресъздавам. А другата възможност е „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“. Няма трета възможност през България“, смята депутатът. Кръстоска между двете той оцени като невъзможна.

Според него президентът Румен Радев иска да „продължи да управлява“ и поради таи причина е дал третия мандат на левицата, а всяко следващо правителство е по-слабо от предходното и са сериозен риск за България.

„Компромиси да, предателство – не“, каза той относно преговорите за общо явяване на изборите с „Продължаваме промяната“, но не даде подробности кой на какво ще държи.

Димитров отново даде заявка, че от ДБ ще направят всичко възможно да се създаде редовно правителство.