Манол от Кърджали дари касичката си за Турция

Манол от Кърджали дари касичката си за Турция

10-годишният Манол, син на енорийския свещеник отец Петър Гарена, беше първият от Кърджали, дарил средства за пострадалите при земетресението в Турция“

Това съобщи районният мюфтия Басри Еминефенди.
По думите му детето дошло рано сутринта в мюфийството и донесло кутия с пари, които е спестявало.

„Беше много развълнуван. Сподели, че до късно е гледал новините по турската телевизия и се е натъжил много от мъката на хората в засегнатите райони“, разказа мюсюлманският духовник.

„Синът ми е решил да направи дарение сам. Нищо не ми е споделял. Сутринта излезе, за да отиде на училище. Научих за постъпката му от мюфтията, който ми се обади по телефона“, заяви отец Петър Гарена.

„Всеки ден ще отправяме молитви за изпадналите беда хора в Турция. Дано Аллах се смили над тях и да облекчи страданията им“, каза районният мюфтия. Той допълни, че във всички над 200 джамии в района се събират дарения за пострадалите.

Дарителски кампании започнаха и общините в областта. В Кърджали, в Момчилград и в Джебел обявиха, че освен парични дарения, ще събират и нови дрехи, хранителни продукти и вещи от първа необходимост, които ще бъдат изпратени в засегнатите от земетресението райони на Турция.