Mюсюлмани се молят за здравето на Ердоган

Mюсюлмани се молят за здравето на Ердоган

Мюсюлмани от различни африкански държави отправиха групови молитви за здравето на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и съпругата му Емине, които боледуват от COVID-19, предаде Анадолската агенция.

Вярващи от Судан, Танзания, Чад, Сомалия и други страни на африканския континент се събраха на стадиони, паркове, в училища и сиропиталища, за да се помолят за здравето на семейство Ердоган и за Турция.

Присъстващите отвориха длани в молитва и отправиха пожелания към Аллах на арабски и други местни езици да даде на Тайип и Емине Ердоган скорошно оздравяване. Някои от участниците в груповите молитви държаха в ръце плакати и турски знамена, посочва сайтът Конхабер.

Турция през последните години полага усилия за задълбочаване на отношенията си с африканските държави. Страната има над 40 посолства в Африка и инвестира в редица държави на континента, като изгражда училища, хотели, джамии, системи за водоснабдяване, пътища. Двустранният стокообмен между Турция и Африка за първите девет месеца на миналата година възлезе на 21 милиарда долара. Анкара има за цел стокообменът да достигне 50 милиарда долара годишно.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи в неделя, че заедно със съпругата му са се заразили с коронавирус. В момента двамата са под карантина в Истанбул.

Снимка от посещението на Ердоган у нас.
Снимка: БУЛФОТО