Лозунг на ВМРО: „Петков е национален предател“ (ГАЛЕРИЯ)

Лозунг на ВМРО: „Петков е национален предател“ (ГАЛЕРИЯ)

ВМРО протестира пред Народното събрание. От формацията настояват България да не отстъпва от позицията си, както и да не вдига ветото за преговори за членство в Европейския съюз, преди да са изпълнени всички ангажименти от страна на съседите ни.

Протестиращите искат България да търси решение за правата на българите в Северна Македония и да търси решение за спиране на езика на омразата.

Голяма част от протестиращите държаха в ръцете си лозунги с послания, отправени към представители на „Продължаваме промяната“.

ТВМЕДИА припомня, че именно казусът за или против Македония в ЕС е една от причините за влошаване на отношенията между президентството и кабинета. Държавният глава Румен Радев по-рано днес заяви, че не можем да си затворим  очите, докато в Северна Македония се вихри войствен македонизъм. Радев е на мнение, че докато не се променят учебниците по история и не се спре с антибългарските настроения Македония няма път към Съюза.

В същото време премиерът Кирил Петков е категорично „за“ това съседката ни да бъде приета като пълноправен член в голямото европейско семейство.

Снимки: БУЛФОТО