„Ловци на педофили“ заловиха преподавател

„Ловци на педофили“ заловиха преподавател

Арестуваха за педофилия преподавател от Университета по архитектура в София. Задържането е станало снощи в столичния квартал „Младост 3“ по сигнал на Ален Симеонов от гражданската инициатива „Ловци на педофили“. 

Георги Иванов, 34-годишен преподавател в университета, води кореспонденция близо месец с фалшив профил, който създават от групата „Ловци на педофили“. Мъжът се е опитвал да склони 13-годишно момиче към сексуални действия.

„Писа на наш женски профил, при което му беше казано, че кореспондира с момиче на 13 години. Очевидно той нямаше проблем с това и очакванията му от момичето бяха освен да правят секс, да бъдат гаджета и да изградят семейство“, разказа Ален Симеонов пред Bulgaria On Air.

Вчера си уговарят среща с подставено момиче, а веднага след това го залавят. На мястото пристигат и полицаи от столичното Седмо районно управление.

Той излъга самите полицаи за годините си, представи се за 31-годишен, а е на 34 години. В самия чат каза, че е инженер, на живо каза, че работи в офис в областта на икономиката. Оказа се преподавател в УАСГ. Той е патологичен лъжец„, заяви Ален.

От Университета по архитектура, строителство и геодезия потвърдиха, че мъжът работи отскоро като асистент в учебното заведение. Ако разследването покаже, че преподавателят е виновен, от ръководството на университета са категорични, че ще приложат закона с цялата му строгост.

Досега „Ловци на педофили“ са хванали близо 50 мъже. През утрешния ден предстои на Ален да даде допълнително показания срещу Георги Иванов.