Лекари се борят за живота на бебе 1200 гр.

Лекари се борят за живота на бебе 1200 гр.

Медици от Неонатологията  на болница „Свети Георги“ в Пловдив се борят за живота на недоносено бебе със здравословни проблеми, родено в Кърджали с тегло 1200 грама.

Това съобщиха от инициативата „Капачки за бъдеще“, с чиято линейка е било закарано детенцето в университетската болница.

То е било придружено от парамедика Цвятко Луджев. Детенцето е било с пневмоторакс. След като състоянието му е стабилизирано от лекарите в Кърджали, то веднага е транспортирано в пловдивската болница, където лечението му е поето от местните специалисти.

„Преди няколко дни от Пловдив получават сигнал – в Кърджали се е родило недоносено бебенце 1200 грама със здравословни проблеми, което има нужда от специализирана медицинска грижа.

Детската линейка на Капачки за бъдеще тръгва веднага.

В нея е и парамедикът Цвятко Луджев – председал на „Клуб за Бъдеще“ – Пазарджик.

По пътя получават известие, че състоянието на бебенцето се е влошило. Получило е пневмоторакс.

Лекарите се борят да стабилизират детето, а линейката трябва да почака. Лекарите успяват, детето е стабилно. С линейката го взимат и газ, газ към Неонатология трето ниво в Пловдив. Още един успешен транспорт с детската линейка на Капачки за бъдеще към Пловдив“, написа Лазар Радков, основател на инициативата с капачките.

Един кувьоз за недоносени бебета е закупено със средставата от дарени 600 тона (!) капачки, уточняват от Капачки за бъдеще.