Лекари: Петков ни излъга точно на 1 април (СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА)

Лекари: Петков ни излъга точно на 1 април (СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА)

Първоаприлска шега се оказаха обещанията на премиера Кирил Петков. В деня на лъжата, 1 април, той ни увери, че медицинското съсловие ще получи увеличение на заплатите, както и изплащане на ковид добавки. Нищо от това не се случи.

Това заявиха от синдикат „Защита“, които обявиха национален протест. От конфедерацията защитават правата на лекари, медицински сестри и друг медицински персонал. Според формацията лекарските заплати са обидни, което е причина кадрите да изтичат навън. Липсата на достатъчно медицински сестри пък допълнително усложнява ситуацията, казва те. От там са категорични, че месечното възнаграждение на медицинска сестра не е атрактивно за никой, завършил тази специалност.

Автошествието на „Защита“ в София е разрешено до 22:00 ч.

В момента от синдиката се събират на ключови места в центъра на столицата. По-късно протестиращите ще преминат по „Цариградско шосе“.

Протестираме и заради цената на горивата и електроенергията, тъй като смятаме, че те са спекулативни и допринасят за изключително повишената инфлация и обедняване на българина. Синдикат „Защита“ протестира и срещу повишаването на цената на хляба, каза още Красимир Митов от конфедерацията. По думите му преди 3 дни цената на хляба е повишена с 30% без никакво основание за това. „Искаме да се случи нещо хубаво, ако не – оставка, защото явно тези хора не могат да се справят с кризата“, посочи Митов и допълни, че на 18 май ще подкрепят протеста на бизнеса. СНИМКИ: БУЛФОТО