Криптовалутна карта за украинци, избягали в ЕС заради войната

Криптовалутна карта за украинци, избягали в ЕС заради войната

Картата ще позволи на бежанците да извършват плащания с криптовалута, както и да плащат за покупки в магазини в Европейското икономическо пространство

Една от най-големите глобални криптоборси Binance пусна криптовалутна карта Binance Refugee за украинци, избягали в страни от Европейското икономическо пространство (ЕИП) заради войната с Русия. Картата ще позволи на бежанците да извършват плащания с криптовалута, както и да плащат за покупки в магазини в Европейското икономическо пространство, които приемат плащания с карти. Чрез картата украинците ще могат да получават помощ от Binance и други благотворителни организации. Бежанците, които са били проверени от местни организации с нестопанска цел и са кандидатствали за карта с криптовалута, ще получат 75 Binance USD (BUSD), което се равнява на 75 долара на месец за три месеца, според препоръчаното ниво на дарение на Върховния комисар на ООН за бежанците (ВКБООН). Криптовалутата BUSD ще бъде автоматично конвертирана в местна валута при плащане с карта.
Получаването и използването на картата е безплатно. За да я получат, украинците ще трябва да използват съществуващ акаунт, регистриран в Украйна, или да регистрират нов акаунт в Binance на украински адрес, дори ако в момента пребивават в друга държава. Всички потребители ще трябва да преминат пълен KYC тест.