„Кой те преби?“, настояват Диана Димитрова да каже името на насилника си

„Кой те преби?“, настояват Диана Димитрова да каже името на насилника си

След като вчера актрисата и художник Диана Димитрова разкри, че е била жертва на насилие по време на работа на снимачната площадка, хиляди жени се включиха в дискусията под публикацията ѝ във фейсбук.

Голяма част от тях настояват Димитрова да назове името на насилника, за да може по този начин той да бъде публично разобличен, както и да се предпазят други дами от него.

„Поздравления за смелостта да говорите по темата, но сте свършили добра работа наполовина. Трябва да кажете името на този човек, иначе ще излезе като изфабиркувано или като реклама. Вярвам ви, че това се е случило, но трябва да посочите кой е човекът, нищо, че случката се е случила преди 5 години“, пишат жени под споделеното от Диана Димитрова.

„Мислех си, че побоища и психически тормоз се случват само в нискобюджетните филми, докато не ми се случи вкъщи! Да криеш проблема и да го замиташ под килима е най-голямата грешка! Благодаря ви за споделеното“, пише друга жена, жертва на домашно насилие.

Разбира се, не липсват и коментари на хора, които поставят под съмнение изповедта на Димитрова.

„След 5 години се сети да изровиш тези стари снимки? Сериозно ли? Кой ще ти повярва? Реклама ли си правиш? Този болен феминизъм е опасен и вреден! Не толерирам насилието във всичките му форми, нито от мъже, нито от жени, нито върху деца, нито върху възрастни, нито върху живтони. Но ако си имала реален проблем – жалба в полицията, вадиш медицинско и бягаш от въпросната снимачна площадка! А ти си избрала кариерата си пред здравето и достойнството си. Не ми се вярва тази изповед да е истинска“, гласи едно от критичните мнения.

Очаквано, веднага в Мрежата изплуваха предположения кой може да е мъжът, нанесъл побой над актрисата. През 2017 г. тя е снимала в докторския сериал „Откраднат живот“, както и в „Дяволското гърло“.

Димитрова обаче мълчи по темата.

В едно от изреченията си загатва, че насилникът не е жив.

„Не търся внимание, няма да назова име, не искам да разравям и трупове“.

Според проверка на ТВМЕДИА починалите актьори от „Откраднат живот“ са Йосиф Шамли и Вълчо Камарашев. Колеги на Шамли моментално отрекоха той да има общо с казуса.

Йосиф Шамли се самоуби само на 47 години. Димитрова намеква, че насилникът е мъртъв. „Абсурд да е Йоско, той беше най-добрата и чиста душа в киното и театъра“, казват колеги.

„Йоско беше най-ранимата и чиста душа в театъра и киното. Беше толкова чувствителен, че не успя да понесе този жесток свят, в който живеем. Затова избра сам да сложи край на живота си едва на 47 години, оставяйки вдовица и деца сираци“, коментират в киносредите.

Познавачи на сцената отблизо отхвърлиха и възможността покойния Вълчо Камарашев да е посегнал на Димитрова. Той бе на преклонна възраст и също се славеше преживе с благия си характер и обичливост.

„Най-вероятно Диана визира човек от екипа зад камера. Оператор, режисьор, продуцент. Но вместо да гадаем и да обсъждаме покойници, да петним имената им посмъртно, да вземе да каже най-накрая кой е побойникът“, негодуват в социалките.

Вълчо Камарашев почина преди 2 години. Той също бе част от актьорския състав на „Откраднат живот“. Артисти настояват Димитрова да каже кой е насилникът, вместо да се гадаят имената на покойници, които са имали достоен и чист живот.

http://127.0.0.1:8081/avtoritet-v-kinoto-me-prebi/