Когато Асен Василев ви каже „Добър ден“ си пуснете лампата

Когато Асен Василев ви каже „Добър ден“ си пуснете лампата

„Когато един лъжец лъже, той си лъже непрестанно. Когато Асен Василев говори и ви каже „Добър ден“, може спокойно да си пуснете лампата“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред NOVA относно обвиненията на „Продължаваме Промяната“ за негови „чести срещи“ с президента Румен Радев.

В неделя в предаването „На фокус” съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев каза, че в момента има тясно взаимодействие между служебното правителство и ГЕРБ. „Има доста срещи между президента и Борисов последните няколко месеца“, посочи Василев.

„Аз по телефона не съм разговарял даже с Румен Радев и един лъжец си позволява да лъже, прикривайки аферите в МВР, аферите в земеделието, аферите с Gemcorp и тези с газа“, отговори Борисов.

„Само преди 2-3 седмици президентът Плевнелиев се отрече от тях, сега се отрече и президентът Радев от тях. Малко преди половин година и Слави Трифонов се отрече от тях, Корнелия Нинова също се отрече от тях. И около 200 000 българи също се отказаха от тях“, допълни той.

„И по телефона не съм говорил с Радев. Той е най-големият ми опонент. ПП са аматьори“, повтори още веднъж лидерът на ГЕРБ.

Вчера имаше остра реакция по темата и от държавният глава.

„Аз бях първият излъган, когато се доверих на тези хора. Беше грешка, че изобщо дадох шанс на тези хора да изпълнят надеждите на българите за промяна“, заяви Румен Радев и допълни: „Дали се срещам редовно с господин Борисов – разбира се, че не. Това не е първата лъжа на господин Асен Василев. Както надживяхме автократичния модел, така ще надживеем и тази шарлатания“.

От „Продължаваме промяната“, пък, отговориха на критиките на президента: „Г-н Румен Радев е този, който каза: „Мутри, вън!“, а след това върна мутрите в управлението на страната“, гласеше краткият коментар, изпратен до медиите от партията, ръководена от Асен Василев и Кирил Петков.

СНИМКИ: БУЛФОТО