Кирил Петков заплаши депутат от ДПС

Кирил Петков заплаши депутат от ДПС

Парламентарната група на ДПС твърди, че премиерът Кирил Петков отправил заплаха към депутата от движението Станислав Анастасов преди няколко седмици като е замесил името на координатора по санкциите, който е с ранг на посланик в Съединените щати, Джеймс О`Брайън.

Как е отправена заплахата разказа самият Станислав Анастасов:

„Кирил Петков се опита да ме привика с жест. Застанах на дистанция около метър и половина – два, за да може все пак да се чуваме. Не държа някой да ми говори на ушенце, ние сме против тези неща. Той ми каза: “ Аз ще ви оправя“. Не повярвах на ушите си, казах „Моля“, а той повтори: „Аз вас ще ви оправя“. Каза „Джеймс О`Брайън е името на човека, до три седмици очаквайте новини“. Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори, а той се облегна назад и каза: „До три седмици очаквайте новини“. Имаше колеги зад мен, от групата, между другото, така че има достатъчно свидетели на случката“.

Парламентарната група на ДПС внася в деловодството на парламента проекторешение за създаване на временна анкетна комисия за казуса с енергийния проект „Южен поток“, обяви междувременно лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ:

„Установяване на всички факти и обстоятелства по твърденията на министър-председателя, а и не само за тях – всичко онова, което се е случвало около така наречените „потоци“.