Петков: Спряхме 1,5 млрд. на ИТН и те напуснаха

Петков: Спряхме 1,5 млрд. на ИТН и те напуснаха

Лидерът на „Продължаваме промяната“ вижда 8 свестни депутати от ИТН, които могат да напуснат Слави Трифонов и да подкрепят нов кабинет

Понеже не вярвахме, че от ИТН са се събудили с катарзис, поставихме много ясно условие – да бъде избран Бойко Рашков за председател на КП КОМПИ още по време на преговорите и тогава ще имаме правителство, заяви Кирил Петков по „Нова телевизия“. Според него това не е харесало на „Има такъв народ“ и те са се оттегли от преговорите. Точно както и очаквахме, каза премиерът в оставка и лидер на „Продължаваме промяната“.

Едни хора си правят куклен театър, измислят си тези за оправдание, а трябва да проследите какво се случва с парите. Миналата седмица им спряхме милиард и половина лева, сложихме изискване Бойко Рашков да разследва корупция и те решиха да дръпнат ръчната спирачка, обясни Петков поведението на Слави Трифонов и хората му.

Парите е трябвало да бъдат раздадени през министерството на регионалното развитие, което се управлява от министър на ИТН. Министерският съвет обаче не ги е дал.

Министър-председателят в оставка смята, че ИТН просто са използвали за повод изтеклия в петък разговор, в който Христо Иванов информира колегите си за преговорите. При всички положения нямало до подкрепят нов кабинет.