Кирил Петков: Имах двойки по руски език

Кирил Петков: Имах двойки по руски език

Премиерът Кирил Петков посрещна 24 май заедно с учениците от столичното 7 СУ „Св. Седмочисленици“. Пред тях той сподели спомени от своите години в училище, кой е бил най-трудният му предмет и защо е бягал от час.

„Беше ми много трудно по руски език. Той ми беше много труден с падежите. Спомням си, че когато идваха класни или тестове не бях много доволен. И трябва да си призная, че един или два пъти съм бягал от час. Но това е най-лошото нещо”, каза Петков.

Той се определи като добър ученик. По руски обаче имал двойка. „Повечето ми оценки бяха шестици. Имах обаче двойка и по физика в седми клас. Това беше интересно, защото в 12 клас исках да бъда физик. Когато получавате двойки, работете и не се отказвайте”, апелира министър-председателят.

Премиерът каза още, че много е харесвал българския език и литературата. Похвали се, че винаги е бил добър по математика. „Въпреки че тя изглежда като скучен предмет, всъщност дава много възможности. Може да се гордеете, че в България математиката се преподава на много високо ниво”, уточни той.

Снимка: БУЛФОТО