Килърът от Белград убивал по списък

Килърът от Белград убивал по списък

14-годишният килър Коста К., който днес уби 8 деца и един учител, е имал предварително изготвен списък с имена кои да бъдат първите паднали от куршуми.

„Според събраните до момента данни момчето е планирало събитието отдавна“, заяви Веселин Милич, началник на ПУ Белград, цитиран от агенция Новости.

Близки до разследването са категорични, че 14-годишният пубер най-вероятно е изпаднал в неистово желание за мъст – често бил тормозен и подиграван от съучениците си. Фаталното решение да ги убие обаче взел, когато получил двойка по История.
Направил си списък кои деца да ликвидира първо, твърдят пред сръбския BLIC криминалисти. Учителката по История също била сред задължителните за отстрелване лица, заради ниската оценка, която му е поставила преди броени дни.

„Бил съм на хиляди разследвания, това е нечувано в сръбското общество“, допълни той. Милич показа плана и списъка на децата, които Коста К. е направил сам, преди да извърши нападението в училище „Владислав Рибникар“ във Врачар.

„Взел е пистолетите от апартамента на баща си, взел е със себе си и коктейли Молотов. Първо прострелял охранителя, а след това и дежурната ученичка. След престъплението той се обадил в полицията. Момчето е работило по план за влизане и напускане на училище. Той е определил приоритетните цели, как да ликвидира кои деца и в какъв брой“, заяви Милич.

ТВМЕДИА припомня, че 8 деца и един охранител бяха убити при стрелбата в основното училище „Владислав Рибникар“ в Белград.

Други 6 деца и един учител са ранени и в момента са настанени в Спешния център на Университетската детска болница.

Търси се нулева отрицателна кръвна група за децата, ранени при днешната стрелба в ОУ „Владислав Рибникар“, съобщи местният Danas.