КАТ глобява трансжендъра с тротинетката Емили

КАТ глобява трансжендъра с тротинетката Емили

Пътните власти ще глобят Емили Йорданова, трансджендъра в рокля, който бе заснет в множество клипове да кара елетрически скутер със 120 км./ч. в градски условия.

“Това безрасъдно каране е абсолютно нарушение на Закона за движение по пътищата”, категоричен бе автоекспертът Йонко Йорданов. 

За фрапиращия случай ви съобщи първо ТВМЕДИА. Допреди да избистрим самоличността на „призракът в рокля“ софиянци се чудеха коя е жената, която има смелост да развие подобна скорост в делничния и натоварен трафик. 

„Това е равносилно на самоубийство. Най-малкото пропадане в дупка обрича на смърт. И още по-лошото, останалите участници в движението няма да имат никакво време за реакция“, категорични са от столичния КАТ.

Е, оказа се, че смелата дама всъщност е мъж. Емил Йорданов от Плевен от години се бори държавата да признае неговата душевна идентичност, която припознава за женска. 

„Искам съдът да ми разреши да си сменя документите, защото не ме взимат на работа и ми се подиграват. Аз съм родена като момче, но никога не съм се възприемала за мъж. Аз съм жена! Докато съм жива ще се боря с това“, казва Емили.