Карамазов защити Вергов по случая „Димитрова“

Карамазов защити Вергов по случая „Димитрова“

Актьорът Владимир Карамазов защити своя близък приятел Юлиан Вергов, за когото актрисата Диана Димитрова намеква, че я е пребил преди 5 години.

В интервю за радио „Фокус“ Карамазов коментира неприятната случка, която вече втора седмица тресе злободневните теми в социалките и останалите медии. Той не споменава директно името на своя приятел Вергов, но от казаното пред журналистката Петя Кузева става ясно, че заема неговата страна в скандала.

Двамата актьори отдавна са близки приятели. СНИМКИ: БУЛФОТО
Карамазов и Вергов се познават отдавна. СНИМКИ: БУЛФОТО

„Запознат съм отблизо с този случай, хората много скоро ще научат неща, които до този момент не знаят. Това момиче умело спестява една част от фактологията. Тя има огромна вина в този казус, чудя се просто защо е решила да залита чак до такива крайности. Мога да кажа, че това, което тя описва не отговаря на истината. Може би се е подвела и била посъветвана, защото на Запад е много модерно – да обвиниш някого в сексуален тормоз или физическо насилие. Чух, че се е изказала със закъснение и за свой преподавател. Ами, да – има строги преподаватели, какво толкова? Точно тези режисьори са ни изградили като професионалисти“, посочи Карамазов.

Артистът също така анализира и поведението на хората в социалните мрежи, които не спират да коментират ситуацията.

„Много често хората взимат отношение към неща, към които нямат и капка идея за предисторията. Взимат страна към спорове, които не разбират. Тук нещата опират до интелигентност. Масово народът хал-хабер си няма и се намесва в неща, които не разбира“, споделя Карамазов.

„Ето, нека вземем за пример великия актьор Киану Рийвс. Той вече не смее да се снима с почитателки, не смее да докосне и да се здравивсва с фенове, за да не го съдят за сексуално насилие. Това са страшни идиотщини, които и у нас искат да прокарат, за да сме модерни“, смята Карамазов.

Диана Димитрова веднага му отговори с пост във фейсбук:

„Слушах интервюто на Владимир Александров. Не го познавам в личен план. Имаме разменени по три реплики извън сцените, които сме заснели. 2017 година той не беше част от екипа на продукцията. Сигурно ми е следил телефона… или ми е светил, без аз да знам. Чудя се, дали ще му е толкова весело, когато истината лъсне. Когато, цялата истина лъсне в детайли. От интервюто останах с впечатлението, че ТОЗИ актьор, започна да пелтечи и да се задавя в думите си, след като се спомена моето име. А на въпроса на журналиста: “ След 5 години? “, оставям сами да прецените, какво означава възклицанието “А“ и каква претенция за ерудираност носи.

(по моя край овчарите по подобен начин подвикваха овцете)
П.С. Съжалявам, че се отказвате от актьорската професия, но мисля, че не е голяма загуба“.