Камен Донев покани на бой шефа на Народния

Камен Донев покани на бой шефа на Народния
Скандалите в Народния театър нямат край – комикът Камен Донев покани на дуел шефа на голямата сцена Васил Василев. Причината е, че по-рано Василев заведе дело за обида срещу него.

Василев е „главно действащо лице“ в две дела, образувани в Софийския районен съд. От едната страна шефът на театъра е даден на съд от актьора Валери Йорданов заради претърпени неимуществени вреди в резултат от уволнението на режисьора Александър Морфов. От друга – директорът е решил да съди Камен Донев за „обида“, която той твърди, че му е нанесена от интервю по bTV, отново в реакция на решението на Василев да уволни Морфов от театъра.

Васил Василев претендира за обезщетение от 2500 лева, защото Донев го е нарекъл „мижитурка“, „човечец“ и „не читав човек“.

След като Донев разбира, че има образувано дело срещу него, той написа следното:

АКО СИ МЪЖ
… За огромно съжаление цялата тази история не се развива по времето на СИРАНО ДЬО БЕРЖЕРАК, когато с радост бих предизвикал този човек на дуел с рапири или шпаги. Но все пак има една възможност той да защити честта си, ако тя е накърнена…. И това може да се осъществи на БОКСОВИЯ РИНГ – по правилата на класическия бокс, с професионално жури и рефер. Срещата може да се излъчва пряко по телевизията. Може да има и залози, приходите от които да постъпят за благородна кауза.
Абсолютно сериозен съм.
Чакам отговор.
P.S
Ако господин Васил Василев има нужда от пари, мога да му дам 2500 лв. веднага, без да ми ги връща.
Камен Донев – евентуален бъдещ директор на Народен Театър “Иван Вазов” или Министър на културата.