Жена открадна котка в Бургас, отпраши с джип

Жена открадна котка в Бургас, отпраши с джип

Жена се престори за общински служител, за да отвлече котка.

За това сигнализираха живеещи в бургаския квартал „Ветрен” и собственик на отвлечената животинка. 

Жената, представяща се за общински служител, спира с луксозния си джип пред къщата на потърпевшите, примамва котката няколко минути, бързо я напъхва в специална клетка за животни, слага я в багажника и отпрашва в неизвестна посока.

От видеокамерите, поставени в частния дом, ясно се чува как собственичката на котката пита – „Какво правите? Защо ми взимате котката?“.
„За кастрация“, отговаря жената и бяга.

Тя взела котето, въпреки намесата на съседи. Потърпевшите предоставиха и видеоклип, на който ясно се виждат действията на жената. Това не е първият подобен случай в квартала.

Добромира Стоилова, която е собственик на котето, разказа, че изненадващо любимецът ѝ е върнат, след като тя разпространява кадрите с вземането му в социалните медии.

„Животното е доста стресирано. И всъщност е кастрирано съвсем скоро, не може да има поколоение, своенравно животно е и гони всички останали котки, така че нашествие от котки в нашата къща няма”, разказа тя в ефира на „Здравей, България” Стоилова.  Тя обясни, че котката е взета в събота, а във вторник се вижда как същата жена я връща.

Собственичката на животното се закани, че ще подаде сигнал в полицията, където ще предаде записите от охранителните камери.

Засега не е ясно какви са мотивите на жената с джипа да примамва и краде домашни котки, които не са презпризорни.