Иван Гешев застава зад движение „Справедливост за България“

Иван Гешев застава зад движение „Справедливост за България“

Бившят главен прокурор Иван Гешев обяви, че създава гражданско, родолюбиво движение, наречено: „Справедливост за България“, пише БНР.

В нарочно видеобръщение той обяви, че след като най-после бъде приета оставката му като редови прокурор, ще „застана заедно до хората в името на съхраняването на българската национална идентичност“.

„Най-важното за мен е прекият контакт с хората, да имаме възможността да участваме пряко в държавното управление. Управляващата класа винаги е искала да ограничи това право, но никога България не е била поставяне в такова унизително положение“, настоя той.

По думите му Народното събрание се крепи, само защото е превърнато в убежище за имунитети. 

„Едни да се изперат, а други да се докопат до властта. Решенията за съдбата на България се диктуват от чужди корпоративни интереси, никой не мисли за България и за народа, това не може повече да бъде търпяно. Управляващата върхушка е виновна за за моралния и икономически срив в страната… Те върнаха мутрите и мутренските години и страшния ръст на битовата престъпност, те трансформираха милиарадите активи от националното ни богатство“, каза още Гешев.

Според него проектът му ще се бори за истински патриотизъм под мотото: „Бог, Отечество, Семейство“.

Сдружението му ще се бори за „възстановяване на справедливостта, смазана от „олигархичния модел“ в последните години“.