Ива Митева отговори защо напусна Слави

Ива Митева отговори защо напусна Слави

„Разочарования има всеки. Когато човек не харесва пътя, по който е тръгнал, открива нов път“. Това призна завоалирано пред Златимир Йочев тази сутрин Ива Митева, бивш шеф на Народното събрание и експерт в „Има такъв народ“.

„Мисля, че казах достатъчно и не са нужни повече обяснения“, лаконично добави тя, с което даде да се разбере, че няма да коментира повече темата. Тя отказа да каже ще отиде ли в друга партия и изобщо дали я очаква ново политическо бъдеще.

„Никога не съм била в „Има такъв народ“, а съм била експерт и не съм вземала политическите решения. Има голяма разлика от едното до другото. Била съм полезна на ИТН само като експерт. От мен никога не са зависели политически решения“, допълни тя.

Интересен е фактът, че Митева направи рязък завой по темата за машинното гласуване и връщането на хартиените бюлетини. От формацията на Слави настояваха хартията да отиде в миналото, като по този начин ще се пресече порочната практика да се купуват гласове и определени партии да са винаги първенци в парламента като брой депутати.

„Предложено е смесването на хартия с машини, както беше през 2020 г. Тогава обаче машините пускаха протокол, а сега се предлага само машините да са принтери. Не се съмнявам в резултатите от изборите, но когато 111 хил. избиратели са внесли подписка за връщане на хартията и имат съмнения, може би трябва да се чуят и те.“, посочи Митева.

В момента юристката се е върнала на работа в Народното събрание като чиновник, но е в неплатен отпуск.