ИТН: ПП играят обратно хоро

ИТН: ПП играят обратно хоро

Само редовен кабинет трябва да приеме нов бюджет, обяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов на среща на част от депутатите с лидера на партията Слави Трифонов, излъчена по партийната телевизия. Според него всички в парламента споделят това мнение с изключение на ПП-ДБ:  

„Може би само ПП го играят обратното хоро. Но ако има бюджет, той трябва да се изпълнява от правителство. Ако имаш редовно правителство, то трябва да изпълнява бюджета, щото иначе бюджетът ще стане както беше предния път – сватбарски. И сега сме в такава ситуация. Държавата няма пари. Това е истината. Какъвто и бюджет да правим, той трябва да е рестриктивен и хората трябва да го знаят – това е благодарение на сватбарските бюджети на Асен Василев“.

Според Йорданов шансове за редовен кабинет с първия или втория мандат са възможни само, ако бъде предложен експертен състав.  

Трифонов съобщи, че в петък е първото заседание по заведеното от него дело срещу Кирил Петков заради твърдения, че ИТН са мафия:  

„В петък е делото и то ще бъде спечелено и той ще си плати. Не е въпросът, че ще си плати, а че ще бъде осъден. Това е ясно. той не може да си говори каквото си иска и да хвърля някакви теми – Капитан Андреево, мафии и т.н.“.