Италия не иска либерализъм. Смазваща победа за консервативния блок на изборите вчера

Италия не иска либерализъм. Смазваща победа за консервативния блок на изборите вчера

Смазваща победа за консервативния блок на изборите в Италия вчера!

Италия – третата по размер икономика на континента, се присъединява към заформящия се консервативен лагер от държави, редом до Унгария на Орбан и Полша на Качински.

Страната ще има първата в историята си жена премиер в лицето на Джорджия Мелони, която имам удоволствието да познавам лично, тъй като е президент на Партията на Европейските Консерватори и Реформисти (ЕКР), на чиято група в ЕП съм официален представител за България от 2019-та.

„Шефката“ ми, казано шеговито, се яви на тези избори със слогана „Dio, Patria, famiglia!“ – „Бог, родина, семейство!“ – трите стълба на Европейския Консерватизъм, който „Италианските братя“ и ЕКР изповядваме.

Българинът е член на партията на Европейските консерватори и реформисти

Нейната платформа бе отрицание на всичко, което унищожава Европа – постмодернизма, масовата миграция, консумеризма, ЛГБТ идеологията, разпада на семействата и възхода на бездушния, арогантен индивидуализъм.

Консервативната вълна на континента е реалност и трудно може да бъде спряна. Както предричам от 2019-та насам – в Европа назрява челен сблъсък между Неолибералното и Консервативното. Между локалното и глобалното. Между любовта – към родина, семейство, история от една страна, и омразата, която все по-отровно струи от блюстителите на „прогреса“.

Ерата на неоспорвания либерален ред приключва. Политическите разделения на миналото ще бъдат отнесени от тази вълна. На всяка европейска, както и на всяка българска партия, ще ѝ се наложи да заеме ясна позиция в конфликта по ключовите за бъдещето на цивилизацията ни въпроси.

 

*Коментарът е на Кристиан Шкварек, историк и политически анализатор, член на партията на Европейските консерватори и реформисти. Вижте интервюто му в рубриката на ТВМЕДИА „Силуети“: