„Има такъв народ“ обръщат гръб на „Продължаваме промяната“

„Има такъв народ“ обръщат гръб на „Продължаваме промяната“

Пореден скандал поставя цялостта и стабилността на управляващата коалиця под въпрос. Преди броени минути групата на „Има такъв народ“ демонстративно напусна пленарната зала.

Причината – от формацията на Слави Трифонов се разсърдиха на „Продължаваме промяната“, че за втори път от дневния ред на Народното събрание отпада точката за Агенция „Пътна инфраструктура“. В тази точка депутатите трябваше да решат как агенцията ще се разплати със строителните фирми така, че да не спрат работа по ремонтирането на пътищата в страната.

Отпадането на точката бе поискано от депутата на „Продължаваме промяната“ Константин Бачийски и искането му бе прието с мнозинство.
„Сега не е времето да разглеждаме тази точка, а може би тя трябва първо да премине през антикорупционната комисия“, мотивира се Бачийски, с което разгневи депутатите от „Има такъв народ“.

„Ставате вече за смях. Бламирате собствения си министър-председател. Тази точка трябваше да бъде разгледана още вчера, отложихте я, днес пак“, заяви Тошко Йорданов от ИТН.

След което той колегите му от партията напуснаха пленарната зала.

Снимка: БУЛФОТО