Илон Мъск се възхити на Белоградчишките скали

Илон Мъск се възхити на Белоградчишките скали

Най-богатият човек на планетата Илон Мъск направи реклама на Белоградчик и България като сподели очарователна снимка на Владислав Терзийски.

Основателят на Tesla и SpaceX сподели в своя профил в социалната мрежа Twitter снимка на крепостта „Калето“ в Белоградчик, направена от нашия фотограф Терзийски. Кадърът е направен с дрон и разкрива уникалността на скалите и историческата крепост. Постът на Мъск е придружен с текст „Бях сигурен, че това е в Elden Ring“ (фентъзи видео игра), посочва БТА.

„Браво, Влади! Голямо признание! Сега за награда един автомобил Тесла“, пишат приятели на Терзийски.

„Влади, остави го, че сега ще вземе да купи и Белоградчишките скали“, шегуват се други близки на фотографа.

„Владо, моля те, кажи му, че се продава цялата ни държава! Барем се оправим!“, подмятат трети, уморени от родната политическа действителност.

Белоградчишката крепост и скалите са сред 100-те национални туристически обекти на България. От началото на тази година обектът е посетен от близо 70 000 български и чуждестранни туристи. Сред красотата на белоградчишките скали, в двора на крепостта, се реализира за седма поредна година, идеята на академик Пламен Карталов – летен фестивал „Опера на върховете“. Под открито небе любителите на операта и балета са свидетели на необичайни сценични решения и режисьорска интерпретация.

Публиката се наслаждава на изкуството на артистите от Софийската опера и балет и гостуващи изпълнители, режисьори и музиканти, каза Росен Младенов, зам.-кмет на Белоградчик.

Πpeз нoeмвpи минaлaтa гoдинa Илон Мъск cтaнa пъpвият чoвeĸ в иcтopиятa cъc cъcтoяниe oт 300 милиapдa дoлapa, като към днешна дата той продължава да бъде най-богатият човек на планетата, според класацията на Forbes.