Ибрахимович сложи край на кариерата си (ВИДЕО)

Ибрахимович сложи край на кариерата си (ВИДЕО)

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович обяви, че прекратява активната си състезателна кариера и заяви: „Време е да се сбогуваме с футбола“.

Беше емоционална вечер на „Сан Сиро“, където Милан завърши сезона с победа с 3:1 над Верона в последния мач за настоящата кампания. Ибрахимович беше контузен, така че не взе участие в двубоя. Въпреки това той беше изпратен като герой от тифозите на Милан, клубните директори и неговите съотборници след края на двубоя.

41-годишният играч беше много емоционален още преди началото на мача, но емоциите продължиха и взеха своя връх след последния съдийски сигнал, когато Ибра беше награден от Паоло Малдини. Той изнесе реч, мъчейки се да сдържи сълзите си и някак си изненадващо обяви, че се оттегля от футбола.

„Време е да се сбогуваме с футбола. Толкова много спомени и емоции на този стадион“, започна Ибра.

„Първият път, когато пристигнах, ти ми даде щастие, вторият път, ти ми даде любов. Искам да благодаря на моето семейство и близките ми за търпението. Искам да благодаря на второто си семейство. Играчите, треньора и неговия щаб за отговорността, която ми възложиха. Искам да благодаря на режисьорите за възможността, която ми дадоха“, коментира още Златан Ибрахимович.

„Накрая, но не на последно място, от сърце искам да ви благодаря, фенове. Вие ме посрещнахте с отворени обятия и аз ще бъда Миланист през целия си живот. Време е да се сбогуваме с футбола, но не и с теб. Много е трудно, има твърде много емоции. Ще се видим, ако имаш късмет. Forza Milan и довиждане”, завърши речта на Ибра.