Гълъб Донев няма да приеме работа в редовен кабинет

Гълъб Донев няма да приеме работа в редовен кабинет

„Ако няма редовно правителство до края на април, служебният кабинет ще внесе в народното събрание проекта на Бюджет 2023. Не бих приел предложение за участие в редовен кабинет. Третият служебен кабинет е в ръцете на Румен Радев. Надявам се, че политиците ще намерят допирните точки, които да ги обединят.“

Това каза служебният премиер Гълъб Донев пред журналисти.    

„Народното събрание трябва да работи в единство, а партиите да търсят допирателните линии, по които да направят широка коалиция, която да работи ефективно по решаването на проблемите на българските граждани“, коментира той..

„Служебното правителство се справя перфектно, но въпреки това добре е политическите партии, които носят политическата отговорност, да поемат личната си отговорност за това и да обявят твърдо дали ще продължат по същия начин или ще търсят компромиса и допирателните точки, където да срещнат своите и интересите на българските граждани“, каза Донев.

„Парламентът е този, който приема законите, приема и бюджета. Апелирам отново към българските политици да проявят отговорност за това, за което са избрани – да приемат законите в България“, каза Донев.