Гръцката полиция издирва Дипломата и Ужаса за обири

Гръцката полиция издирва Дипломата и Ужаса за обири

Няколко банди ежедневно извършват всякакви по вид обири в Гърция. Тарторите са са добре познати – Дипломата и Ужаса.
Всеки от тях има своя група, с която влизат в къщите не само на гърци, но и на българи, казаха от МВР.

Освен тях на терен в южната ни съседка действат още няколко банди. Тартори са им небезизвестните Паяка, Меткето, Иван Иванов от Перник, сочат оперативните данни на силовото министерство. Както вчера писахме, десетки българи, които имат имоти в Гърция, се оплакаха с постове в социалните мрежи от зачестилите набези, като вече има много случаи и на разбити коли, паркирани до плажовете.

Николай Дипломата действа с още двама души. Характерното при тях е, че за най-баровските имоти използват старите си похвати от времето, когато вършееха у нас с бандата на Нинджите. Обличат се целите в черно и влизат през втория или третия етаж на въпросната къща. Винаги водят поне седмица наблюдение. Ако има куче или друго животно на двора, го отравят задължително. По същия начин Дипломата действаше и преди години при ударите във Варна, Бургас и Пловдив. Той и хората му действат нощем и въобще не се вълнуват дали в имота има хора или не.

По същия начин работят и Ужаса и бандитите му. Те са четирима и действат в комбина, както едно време, докато бяха част от Люлинската бригада, разказаха криминалисти. По-особеното е, че крадците предпочитат да замаят хората с някакъв газ, за да спят и да не им се пречкат, докато тършуват.