Граничарят с подкуп получи сърдечен арест пред съда

Граничарят с подкуп получи сърдечен арест пред съда

Малко преди съдебното заседание срещу него, служителят беше откаран с линейка в лечебно заведение.
Тя дойде до сградата на съда, където трябваше да се гледа мярката за неотклонение.

По-рано в понеделник прокуратурата поиска постоянния арест на Янко Серафимов.
„Вчера го видях в следствения арест. Той каза, че има проблем с лявата подбедрица. Бил е прострелян там преди и има 5 стенда. Кракът му е подут, почти двойно.“

В събота не могли да го прегледат в МВР болница, само ВМА може да го оперират. Има опасност да се скъсат и другите стендове”, обясни Бойко Найденов,

Прокурор Пастованов посочи, че ще се проверят всички действия на началника на сектор в главната дирекция. Извършено е претърсване на кабинета му и са иззети множество документи.

„Обвиняемият е поискал подкуп от 2000 лева. Касае за обществена поръчка по пряко договаряне. Служителят на МВР е поискал сумата, за да извърши служебните си задължения по обществената поръчка“, обясни прокурорът. В събота вътрешният министър обясни, че се касае за обществена поръчка за доставка на GPS устройства за граничните кучета.

Ръководителят на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова коментира, че от самото начало работата по случая е била съвместно с „Вътрешна сигурност“ на МВР. Тя добави, че предадените пари на граничния полицай са били белязани.

Във връзка с текущата работа на градската прокуратура Кирилов съобщи, че има Европейска заповед за разследване, съвместно с германските власти, където ще има европейски заповеди за арест за измами с финансови инструменти. Тя добави, че продължава работата на прокуратурата по някои дела, по които има проблеми с вещите лица, но не ги конкретизира.