Гешев поиска главата на депутатка, блъснала жена на пътя

Гешев поиска главата на депутатка, блъснала жена на пътя

Главният прокурор Иван Гешев е внесъл в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Р.С. Проверка на „Дарик“ показа, че единствената, която отговаря на тези инициали е Рена Стефанова от „Продължаваме промяната“.

Срещу нея на 31 декември 2021 г. е образувано досъдебното производство за престъпление. На пешеходна пътека в нарушение на Закона за движение по пътищата депутатката е ударила пресичаща жена, вследствие на което й е причинила средна телесна повреда, посочват от прокуратурата.

В хода на разследването са събрани доказателства, че Р.С. е извършила престъплението, предмет на досъдебното производство.

С решение на ЦИК от 19.11.2021 г. тя е обявена за народен представител и след полагането на клетва се явява лице с имунитет. В тази връзка досъдебното производство е прието по компетентност от Софийска градска прокуратура.

Образуваното досъдебно производство е възможно да продължи само с разрешение на Народното събрание или при писменото съгласие на лицето, напомнят от държаваното обвинение.

Снимки: БУЛФОТО