ГЕРБ настоява за коалиционно споразумение

ГЕРБ настоява за коалиционно споразумение

Програмата за правосъдие и вътрешни работи, с която разполага в момента Министерския съвет, е програмата, която ПП направиха в таблица на Excel. За нас беше голяма изненада съставът на срещата, защото нямаше председатели на парламентарни групи, нито оторизирани лица.

Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след разговорите с представители на ПП-ДБ. От думите на Атанасова стана ясно, че ГЕРБ очакват на срещите да идват лидери, както и да се подпише коалиционно споразумение.

„Не случайно срещата продължи не повече от 20 минути. За нас първо място стои въпросът за лидерска среща и подписване на споразумение, което според нас трябва да бъде коалиционно. Трябва да е ясно кой носи отговорността. На тази среща присъстваха лица, които дори нямат качеството на народни представители. За нас това беше смущаващо, защото те не могат да носят политическата отговорност. Тя се носи от лидерите, с подписи и ясни ангажименти“, изтъкна Атанасова.

„Правителството на ПП е формирано благодарение на гласовете на ГЕРБ-СДС. Не случайно няма номинации за областни управители, все още не са номинирани всички заместник-министри, няма и формирани парламентарни комисии, именно защото съгласие не се постига“, добави тя.

На срещата се появи Лена Бориславова, която не е ясно точно в какво качество води разговори и преговори. Тя си подаде оставка като народен представител и заяви, че се заема с кметската кампания за София. В същото време стана ясно, че съпредседателят на ПП Кирил Петков, който поиска въпросната среща е на почивка със семейството си.