Филмът за Кристиан Таков с прожекция в Дома на киното

Филмът за Кристиан Таков с прожекция в Дома на киното
Снимка: БУЛФОТО


Благотворителна прожекция на филма „Моралът е доброто“ и концерт с филмовата музика ще се състоят на 20 декември (вторник) в Дома на киното в София.

Музика от документалния филм за живота и дейността на Кристиан Таков  в изпълнение на композитора и пианист Георги Черкин ще звучи на събитието от 18.30 ч. Организаторите съобщиха, че ще присъства екипът на филма и голяма част от неговите герои.

Събраната сума от продажбата на билетите ще бъде дарена на фондация „За Доброто“, чиято кауза е да се подобри на средата в детските отделения в страната.

Битката на организацията датира отпреди няколко години, като дейците от „За доброто“ вече ремонтираха няколко отделения в страната, които дълги години бяха в потресаващо мизерни условия.

Освен детските отделения „За доброто“ вече над 2 години изплаща месечни стипендии на деца на учители и лекари, които загубиха живота си по време на първите ковид пандемии, когато смъртността в страната бе много висока.
Всеки, който иска да подкрепи децата на починалите медици и педагози може да се сдобие с билети на siff.bg/bilet и на място в Дома на киното.
На снимката: Кадър от премиерата на филма с майката на доц. Таков Галя Йончева и автора на музиката на филма Георги Черкин.