Фалстарт на Гешев спряха му тока

Фалстарт на Гешев спряха му тока

„Аз съм бъг в системата, който системата иска да отстрани. Искам да отговоря на всички въпроси, имам желание, но ме спират, правят го нарочно“.

Така Иван Гешев обясни големия гаф, който се случи по време на живото му включване във Facebook на 4 юли. 28 минути след началото видеото спря, докато бившият топ обвинител отговаряше на въпроси на граждани и журналисти, зададени му по имейл.

Гешев написа, че е станал „технически проблем“, а по-късно отново се включи, но сниман на тъмно. Оказа се, че токът е бил спрян.

Доскорошният главен прокурор обвини политиците, че имат интерес от това, както стана ясно от думите му.

„Страх ги е от един човек, зад когото не стоят олигарси. Представяте ли си колко ги е страх да не изпуснат властта, парите, краденето. Тръгвам в цялата страна, ще се видя очи в очи с хората и ще отговарям на въпросите. Ако там спрат тока, им се извинявам предварително“, заяви Гешев. Според него „това с тока даже е забавно на фона на атентата“. Той даже каза, че очаква „независимите медии да напишат, че Гешев нарочно си спря тока“.

В крайна сметка Иван Гешев не успя да отговори на всички въпроси, включително тези, зададени му като коментари под видеото във Facebook. Основният акцент във включването му беше обявяване на „гражданско родолюбиво консервативно движение „Справедливост за България“, основано на национално достойнство, християнска етика и български традиционни семейни ценности“.