Експерт по криптоваулти: Изчезналият Александър може да се укрива

Експерт по криптоваулти: Изчезналият Александър може да се укрива

„Изчезналият криптотърговец Александър Алтънбашев може да се укрива заради конфликт“. Тази теория сподели друг експерт по криптоваулти – Владислав Драмалиев, цитиран от bTV.

Според Драмалиев напоследък страшно много хора „са си повярвали“, че могат да боравят и управляват криптопортфейли.

„Ако Алтънбашев е управлявал чужди пари (става дума за суми от особено големи размери, бел.авт.) и един ден се е събудил и тези пари са се стопили до 0 лв., тогава хората, които са му ги дали започват да го търсят“, заяви директорът на фондация „Битхоуп“ Драмалиев.

Той вижда възможна връзка и с последния голям срив на криптопроектите, това още повече засилва съмненията му, че Алтънбашев се е скрил.

Друг специалист в областта на този тип валута, Велислав Величков, изрази мнение, че винаги хората, които боравят с чужди пари на криптопазара трябва да предупреждават хората, които са им ги дали за огромен риск от фалит. За да няма неприятни изненади.

„Искрено се надявам Александър да се укрива, а не да се връщаме във времената на бандите за отвличания като „Наглите“, посочи Величков.

ТВМЕДИА припомня, че вече четвърти ден няма ни вест, ни кост от Александър Алтънбашев. Въпреки, че се води досъдебно производство за отвличане, към момента конкретни данни за похищение няма. За последно Алекс е видян от сестра си в понеделник. В този ден той бил притеснен, гласът му треперил по телефона. Казал, че отива да се срещне с мъж в кв. „Младост“, но без да назовава повече подробности. Малко след това спира да отговаря на мобилния си, а след два часа телефонът е изключен.

Че е отвелечен вярват близките му, според които е нетипично за него да изчезне без да се обади на приятелката си, сестра си и майка си.