Джони Деп в съда: Не съм посягал на жена! Амбър ми биеше шамари!

Джони Деп в съда: Не съм посягал на жена! Амбър ми биеше шамари!
Амбър – някогашната изгора на чаровния актьор

Звездата от „Карибски пирати“ Джони Деп свидетелства днес пред съда, че бившата му съпруга Амбър Хърд редовно го е „унищожавала словесно“, удряла го е и е хвърляла предмети по него.

Деп, който застана на свидетелската скамейка на втория ден от делото си за клевета срещу Хърд, заяви, че отношенията им започнали да се влошават след около година или 18 месеца от брака им.

„Изведнъж просто не бях прав за нищо“, заяви 58-годишната холивудска звезда пред съдебните заседатели, които разглеждаха делото в окръжния съд на окръг Феърфакс във Вирджиния.

Хърд ме „унищожаваше словесно“ с „нещо като бърз огън, безкраен парад от обиди“, каза Деп. „Изглеждаше като чиста омраза към мен.“

Деп, който беше женен за Хърд от 2015 г. до 2017 г., каза, че често се е оттеглял в друга стая, за да избяга от нейната ярост.

„Просто отивах и се заключвах в банята или навсякъде, където тя не можеше да влезе“, каза той.

„Ако останех да споря, в крайна сметка бях сигурен, че това щеше да прерасне в насилие и често се случваше. В яростта и гнева си тя нанасяше удари. Започваше с шамар. Можеше да започне с бутане. Можеше да започне, знаете ли, с хвърляне на дистанционното на телевизора в главата ми. Можеше да хвърли чаша вино в лицето ми.“

Деп, който беше облечен в сив костюм с черна риза и вратовръзка, каза също, че Хърд е заплашила да се самоубие, ако той я остави, и веднъж е пристигнала пред дома му по нощница в 4:00 ч. сутринта, „крещейки на паркинга до небесата“.

Хърд, която беше облечена с бяла риза и сако, слушаше внимателно, като си водеше от време на време бележки, докато Деп даваше показания с бавен и отмерен глас.

Деп заведе дело за клевета, след като Хърд, която в петък навършва 36 години, написа през декември 2018 г. колонка за „The Washington Post“, в която се описа като „публична фигура, представляваща домашното насилие“.

Актрисата така и не назова името на Деп, с когото се запозна през 2009 г. на снимачната площадка на филма „Дневникът на рома“, но той я съди за това, че е намекнала, че е домашен насилник, и поиска обезщетение от 50 млн. долара.

Хърд заведе насрещен иск за 100 млн. долара и заяви, че е претърпяла „необуздано физическо насилие и злоупотреба“ от негова страна.

Давайки показания във вторник, Деп заяви, че твърденията на Хърд за физическо насилие срещу него са „отвратителни и обезпокоителни“ и че никога не е удрял жена.

„Имаше спорове и неща от този род, но никога не съм стигал дотам да ударя мис Хърд по какъвто и да е начин“, каза той. „Нито пък съм удрял жена през живота си.“

Деп обвини Хърд, че с обвиненията в злоупотреба се опитва да си „създаде положителна реклама“ преди излизането на филма „Аквамен“.

Той подаде жалбата за клевета срещу Хърд в Съединените щати, след като загуби отделно дело за клевета в Лондон през ноември 2020 г., което заведе срещу таблоида „The Sun“, защото го нарече „бияч на съпруги“.

Адвокатите на Хърд твърдяха, че Деп се превръщал в „чудовище“ по време на наркотични и алкохолни запои и упражнявал физическо и сексуално насилие над Хърд.

Адвокатите на Деп заявиха пред журито, че обвиненията срещу Деп са имали „опустошително“ въздействие върху кариерата му.

Той напусна ролята си на капитан Джак Спароу във франчайза „Карибски пирати“ и беше помолен да се оттегли от филмовата поредица „Фантастични животни“ по книгата на авторката на „Хари Потър“ Джей Кей Роулинг.

Деп ще бъде подложен на кръстосан разпит от адвокатите на Хърд, след като неговите адвокати приключат с разпита му.

През 2016 г. Хърд поиска развод и ограничителна заповед срещу Деп на фона на обвинения в злоупотреба. Разводът им беше финализиран през 2017 г.