Дучето и Гриша Ганчев с венци за починалия Миодраг Йешич (СНИМКИ)

Дучето и Гриша Ганчев с венци за починалия Миодраг Йешич (СНИМКИ)

Партизан (Белград) се прости с Миодраг Йешич. Родният клуб на бившия наставник на ЦСКА, Литекс и Славия Миодраг Йешич – Партизан (Белград), се сбогува с един от своите големи любимци.

Йешич, който миналата седмица загина в автомобилна катастрофа, е юноша на гранда от сръбската столица, а след това има два престоя като играч и един като треньор. През 1983 година той е с основен принос за спечелената от Партизан шампионска титла на Югославия след люта битка с Хайдук (Сплит), Динамо (Загреб) и Раднички (Ниш).
Големият белградски съперник Цървена звезда остава едва пети. Йешич играе в 27 от мачовете на тима на Милош Милотинович, като въпреки че е бранител реализира и един гол. Средната посещаемост на домакинските срещи на Партизан през този сезон е 22,000 зрители.
Люпко Петрович поднесе венци от името на собственика на ЦСКА София Гриша Ганчев и от клуба, базиран на „Българска армия“.

Бившият тартор на сектор „Г“ Димитър Ангелов-Дучето също присъства на погребението на бившия наставник на ЦСКА Миодраг Йешич в Белград. Заедно с Дучето бяха още двама привърженици на армейците. Те поднесоха венец от името на „Армейци 1948“ и опънаха малко знаме със същия надпис.

 

Почивај у миру, добри Миодраже!
Снимки: Мирослав Тодорович