Доротея Дачкова: Ако Гешев има данни за преврат, трябва тихо да си свърши работата

Доротея Дачкова: Ако Гешев има данни за преврат, трябва тихо да си свърши работата

„Ако прокуратурата има данни за готвен преврат, трябва тихо да си свърши работата, а не да хвърля в публичното пространство неща, за които се твърди, че са немерени в дома на обвиняем по дело за наркотици, защото друго дело няма.

Няма дело за търговия с влияние, както се говореше, че може би ще бъде образувано. Няма дело за държавен преврат. Но ние трябваше да видим, че главният прокурор е държавата, държавността.
Че само той защитата народа. Трябваше да видим, чe ако нещо се случва с него, то е заради зловредното руско влияние. Трябваше да видим как мафията си заговорничи с олигарсите, защото той се опитва да им посяга. Трябваше да видим, че на разследващите журналисти не може да се вярва, защото те са в комбина с мафията и с олигарсите“.  

Според нея пресконференцията на главния прокурор е целяла да се покаже, че каквито и опити за реформа да има – закриването на специализираното правосъдие, въвеждането на механизма за разследване на обвинител номер едно, „всичко това е плод за заговор срещу Гешев, цели овладяване на държавата и е платено с един неограничен ресурс„.

Журналистката беше категорична, че няма да произтече нищо от случая, представен на пресконференцията на Иван Гешев.