Директорът на „Шейново“: Ясно е кое дете на кое семейство е /Видео/

Директорът на „Шейново“: Ясно е кое дете на кое семейство е /Видео/

Ясно е кое дете на кое семейство е.

Въпрос на юридическа процедура е как ще бъдат върнати бебета при майките си. Искаме този казус да бъде разрешен възможно най-бързо и за двете семейства“.

Бебета са разменени след като са родени. Номерата им са били близки и вероятно някой е сложил едното в кошчето на другото. Така всяка една от майките се е грижила за чуждото бебе.

„Повече от седмица текат няколко проверки в нашата болница. Когато разбрах за случая, веднага подадох сигнал в полицията и разследващите органи, които своевременно образуваха досъдебно производство. Предвид деликатността на цялата ситуация, искахме да се запази мълчание, с оглед запазването на личната информация. Най-потърпевши от цялата ситуация са двете семейства. Затова до този момент нямаше много информация по случая.“, обясни тази сутрин директорът на АГ болница „Шейново“ д-р  Румен Велев на сфикан от него брифинг.

Не, няма грешки в гривничките, заяви той.

„Бебета са били с тези, които са им поставени по време на раждането, но те се разминават с гривничките на майките. На майката с гривна А е дадено бебе с гривна Б. Това е абсолютно недопустимо!“

Доктор Велев увери, че хората, които са допуснали тази грешка, ще бъдат наказани изключително строго.