Детето на Иванчева в болница без мама

Детето на Иванчева в болница без мама

Синът на бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева е в болница с бъбречна криза. Докторите са открили причината – песачинка в единия бъбрек. 

„Самото отделяне на майката от детето е престъпление. По всички човешки закони“, заяви д-р Иван Стаменов, педиатър, от клиника Щерев, който безвъзмездно прегледа и следи развитието на малкия Валентин-Александър, който утре има рожден ден и става на една годинка. Празникът на малчугана ще направи неговата баба, която в момента го отглежда. 

Бившата кметица на „Младост“ е в Сливенския затвор, където заедно със своята заместничка в общината Биляна Петрова излежават присъдите си за взимане на подкуп.

Жените твърдят, че са невинни и че са „сготвени“, задето не разрешавали да се строи поголовно в столичния район. Над 4000 подписа бяха събрани в подкрепа на инициативата двете да бъдат помилвани от вице-президента Илияна Йотова. Все още не е ясно дали процедурата е задвижена.

Припомняме, че Иванчева бе задържана с банкноти в зелено, натъпкани в пликове в личния ѝ автомобил. Намерената сума бе 75 000 евро, а в обвинението пише, че Иванчева и Петрова поискали подкуп от 500 000 евро от бизнесмена и строителен предприемач Александър Ваклин. Задържането на Иванчева с парите се случи през 2018 г. в центъра на София. Кметицата заяви, че парите са подхвърлени, за да бъде опандизена, тъй като е неудобна за властта и прокуратурата.

Ето какво написаха нейни приятели, които в момента поддържат акаунтите ѝ в социалните мрежи:

Валентин-Александър бе на педиатър и нефролог с баба си и Албена Белянова, приятелка на майка му, защото той бе насилствено лишен от грижата на майка си. Така се очертава да бъде и следващите няколко години. Утре ще посрещне и първи си рожден ден без майка си, защото мафията реши съдбата му!
Даде присъда на едногодишно бебе да расте без майчина грижа!
В неделя Валентин-Александър ще направи първото си пътуване извън София, но няма до отиде на хотел, на разходка, на детска площадка, А В ЗАТВОРА В СЛИВЕН!
Той ще посети своята майка, но няма да може да я гушне, ще я гледа през стъкло, защото стаята за свиждания на майки с деца била в ремонт, неизвестно до кога!
Освен всичко детенцето има от няколко месеца здравословен проблем. При рутинен преглед му е открита песъчинка в единия бъбрек. Всеки, който е имал бъбречна криза, знае, че изхвърлянето на камъни и песъчинки от бъбреците е свързано с адски болки. След преглед вчера бе констатирано, че песъчинката все още е там. Но Валентин-Александър трябва да се справи и с това изпитание сам, без майка си!
Чудим се как Гешев, Ваклин и шайката им си лягат с чиста съвест, как прегръщат децата си, с изцапаните си ръце, с които са оковавали две български майки в пранги и вериги, като знаят, че са осъдили едно невинно дете да расте без грижата на майка си!
Молим се вице-президентът г-жа Йотова да позволи на това бебе да расте с майка си, да премахне чутовната несправедливост!