Дете получи гърч, докато мотаят майка му по болници

Дете получи гърч, докато мотаят майка му по болници

Майка от Стара Загора е потърсила лечение на детето си в две болници в града, но не е попаднала на адекватно лечение. Тя споделя, че детето ѝ е на година и седем месеца и е било с близо 40 градуса температура. Случаят е от 22 януари.

„Тръгнахме незабавно към неотложния кабинет, при което имаше опашка чак отвън. Нямахме време, тръгнахме към Болница „Тракия“, прегледаха го и премериха температура 39,7 градуса, при което докторката ни пита имаме ли нещо за температура. Прегледа го и каза, че най-вероятно е инфекция. Тръгнахме към колата, сложих детето да седне и то започна да се тресе, скова се и обърна очите“, споделя майката Мариета Иванова.

Родителите са се върнали обратно в Болница „Тракия“ и лекарката ги насочила е към Спешното. Там са сложили на детето кислородна маска и са му дали лекарство за температурата, след което са ги закарали с линейка към Инфекциозното отделение на областната болница. Майката се оплака, че там е попълвала документи около 40 минути, след което е била приета.

В следващите часове детето се влошава и продължава да е с висока температура от 38,8 градуса. Към момента то е настанено в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.

„Искам да кажа, че ядът ми не е към хората, които работят в болничните заведения, а към системата на здравеопазване, която иска да погуби всички нас. В Инфекциозното отделение хората правят всичко възможно да ни помогнат, виждам го, благодаря им от сърце! Но това губене на време в писане на бумащини за прием, както и прехвърлянията, не го разбирам! Извинявам се ако съм наранила хората работещи тук с думите си. Простете, паниката е голямо нещо“, каза майката.

От Болница „Тракия“ обясниха, че при тях няма подходящо отделение и именно заради това са насочили родителите към друго лечебно заведение.

„Детето е било прегледано от наш лекар – педиатър. След което е отпратено за лечение вкъщи, но на излизане получава гърч в колата. Хората се връщат и веднага педиатърът и реагира. Изпраща ги в Спешно отделение, сложена е кислородна маска, инжекция за понижаване на температурата и наш екип го транспортира до Инфекциозно отделение, защото ние нямаме такова“, каза Румяна Димчева от леченото заведение.

Тя обясни, че без да има поставена диагноза няма как детето да бъде настанено в тяхното Отделение по Педиатрия, тъй като ще се смесят потоците с пациенти.