Правят денонощен детски кабинет в кв. „Люлин“

Правят денонощен детски кабинет в кв. „Люлин“

Детският неотложен кабинет, който функционира в ДКЦ „Софиямед“-Люлин става денонощен и вече функционира 24 часа, 7 дни в седмица.

В него се осигурява консултативна помощ при всички неотложни състояния, свързани с детските болести от висококвалифицирани специалисти- педиатри, работещи и в Детско отделение на университетска болница „Софиямед“.

„Надяваме се чрез удължаването на работното време на специализирания кабинет да бъдем в помощ на родителите, особено в настоящия есенно-зимен сезон когато респираторните вирусни заболявания са много чести при децата и несъмнено предизвикват тревога у родителите. В сградата, където се намира специализирания кабинет, е ситуирано и Детско отделение на УМБАЛ „Софиямед“, така че ако се наложи болнично лечение, родителите могат да разчитат отново на нас“, казват от лечебното заведение.

Кабинетът може да бъде полезен на родителите и когато по една или друга причина не могат да консултират детето си при наблюдаващия педиатър. Към звеното функционира манипулационна, където при необходимост могат да се приложат медикаменти – мускулно или венозно, както и да се провеждат инхалации.

„Благодарение на опита и медицинската експертиза на педиатрите, работещи в кабинета, ще осигурим на родителите висококвалифиирана помощ по различни направления в областта на педиатрията“, добавят от „Софиямед“.

Повече информация на тел. 02 465 0003 

ДКЦ „Софиямед“-Люлин, бул. „Джавахарлал Неру“ 23, Партер