Деца убиха именик от Дупница за 200 лв навръх Гергьовден

Деца убиха именик от Дупница за 200 лв навръх Гергьовден

Две непълнолетни момчета са убили късно през нощта мъж на 60 години, който празнувал имения си ден в Дупница. Техните имена са Васил Василев и Генчо Атанасов. Младежите пребили човека до смърт заради… 200 лв.

Тялото на мъжа е намерено случайно рано сутринта в близост до централната черква на града. Трупът на Георги лежал по очи.

Според криминалисти човекът се е задушил от собствената си кръв. Мощен кръвоизлив се е образувал заради брутални удари в областта на главата. От полицията посочиха, че мъжът е бит с изключителна жестокост и целият е бил в синини.

Разследващите изнесоха и причината за зверския побой – при поредното отбиване в магазичнето за алкохол и цигари Васил Василев забелязал, че Георги има в портмонето си две банкноти от по 100 лв. Споделил на приятеля си Генчо идеята си да го оберат. Той се съгласил. Причакали мъжа и започнали да го бият до такава степен, че Георги издъхнал в страшни мъки…

Това по никакъв начин не трогнало малките убийци, те взели парите и избягали.

Двамата са задържани при акция на криминалисти от РУ-Дупница, ОД на МВР-Кюстендил и Главна дирекция „Национална полиция“.