Да помогнем на млада майка с множествена склероза

Да помогнем на млада майка с множествена склероза

Драги читатели и приятели на ТВМЕДИА, досега няколко пъти сте засвидетелствали своята доброта и емпатия към хора, изправени пред големи житейски предизвикателства.

Отправяме зов за помощ към вас с огромна надежда.

Имаме голямо желание да се включим в кампанията за Йоана – млада майка, която се бори с множествена склероза. Заболяването не се лекува, но има огромни шансове да бъде стопирано, за да може тя да води пълноценен живот и да се грижи за детето си.

За жалост, у нас такова лечение не се провежда – тя трябва да замине за клиника в Москва, където да бъдат извършени въпросните процедури.

Ако всичко върви по план и бъде събрана нужната сума – 50 000 евро, Йоана ще замине през март 2023 г.

Ето какво разказа Йоанка пред наш екип:

„През лятото на 2010 г една сутрин се събудих със замъглено ляво око. Помислих си, че не съм си изчистила добре грима от вчерата, но не беше това. След няколко седмици ходене по различни доктори и изследвания ми поставиха диагноза множествена склероза. През 2011 г. заминах за Испания за изследвания, направиха ми пункция (изследване на ликвора в гръбначния мозък).  Резултатът излезе отрицателен и тогава един от лекарите ми каза да си живея живота, да не мисля за диагнозата и е съвсем възможно никога повече да не получа пристъп.

И така 7 години нямах пристъп. На моменти съм имала неразположения, но всеки човек има. 2017 година получих много тежък пристъп на цялото тяло, но след това се възстанових напълно.

2018,2019 ,2020 получавах пристъпи всяка година и се възтановявах. 2022 г. за втори път се разболях от ковид и се влоши общото ми състояние… Коронавирусът удари в слабото ми място,  а именно МС. Много ми се влоши общото състояние, слабост в краката, много бързо се изморявам, нестабилност – всички тези симптоми идват от диагнозата множествена склероза.

Септември 2022 г. получих поредния пристъп, десният ми крак отказа напълно. Влезнах в болница, направиха ми обичайната терапия и от части се подобрих, но като цяло състоянието ми не е добро и трябваше да взема решение от тук нататък какво ще правя. Тъй като през годините съм пробвала различни неща, хранила съм се по аюроведа, година и половина бях на кето режим по метода на Таня Белийска и много други неща. Дойде момента, в който трябваше да взема решение да се подложа на лечението в Москва и го взех. То не лекува ,а спира развитието на болестта, стопира я“, разказва Йоана.

Успех, с теб сме!

Повече информация за Йоана на нейната страница ТУК: https://www.facebook.com/darinovjivotnayoana 

Йоана Емилова Влахова

IBAN:

BG51CECB979014B3342301

BIC:CECBBGSF

Yoana Emilova Vlahova

 

Автор: Димана Дойчинова