Да, има изроди, които изнасилват и пребиват децата си!

Да, има изроди, които изнасилват и пребиват децата си!
Стендъп комедиантката Надя Брайт призова всички свои приятели и познати да се включат в кауза за спасяване на една от малкото фондации, които се грижат за жени и деца, претърпели домашно насилие.
По думите на Надя – организацията не издържа финансово и е на път да спре своята дейност. Става дума за фондация „ПУЛС“, която работи денонощно.
На територията на страната има едва 8 такива центъра, които оказват подкрепа на майки и техните рожби.
Вижте целия емоционален призив на Брайт, която често се включва в благотворителни каузи от различно естество:

Здравейте, хора! От два дни се чудя как да напиша това и още не съм го измислила много добре, но ви моля да прочетете следващите редове.

Фондация ПУЛС е напът да прекрати дейността си, поради липса на финансиране. Фондация ПУЛС предлага подслон и психологическа, юридическа и социална подкрепа за жертви на домашно насилие. Денонощно, без почивен ден. Във всеки един момент, те са на линия.

Сега ще се опитам да ви го обясня, както аз го разбирам, защото главата ми се пръска.
В обществото ни ИМА жертви на домашно насилие. Има хора – предимно жени и деца, понасящи невероятни зверства. Знам, че повечето от вас, които нямат реален достъп до такива истории, мислят че това са единични случаи, че са някакви почти невъзможни истории. Случвало ми се е 50 годишен мъж, с опит, с положение в обществото да ме попита „Наистина ли има хора, които си изнасилват децата?“. Да, има. Има изнасилвани и пребивани хора в домовете си. В домовете си. Не са единични случаи.

За една година фондация ПУЛС приютява и помага на около 300 такива човека, които бягат. Помислете за тази цифра, моля ви. Триста човека. Представете си ги тези триста човека, моля ви. Един до друг наредете триста души във въображението си. Представете си колко хора още има около тях, които могат да се повлияят от техния живот.

В България има осем такива центъра. Представете си картата на България и после си представете само осем места, където хората могат да потърсят помощ. Хора, живеещи в страх, хора най-често лишени от икономическа автономност. Ако си в гр. Тутракан примерно, какво се случва с теб?
А сега се опитайте да си представите какво е да работиш денонощно с мъката на хората, без почивен ден, да влизаш в ужасяващи истории и да спасяваш… Всеки ден да помагаш, да си там, да си силен, да си професионалист, да те има, да не отстъпваш… Да помагаш там, където другите не вярват, че е възможно.
Помислете си само как триста човека миналата година са имали шанс да станат адекватна част от обществото ни, да работят, да плащат данъци, да помагат на други хора…
Моля ви – наистина помислете за това. Болката я има. Изродщината я има. Но спасението зависи от нас. Ама наистина зависи от нас. Фондация ПУЛС просто може да спре да работи, защото няма пари. Не искам дори да споменавам държавата… Ще трябва да напиша още толкова, ако започна.
Сега пиша това с молба към вас да дарите по посочената банкова сметка на фондацията. Колкото можете, моля ви… Дори и да са няколко лева, нека тези хора да видят, че ни е грижа. Всеки лев, всеки жест, всяко дарение ще е важно.
Ще започна с това – с молбата към вас. Дори да изглежда, че този проблем не ви засяга лично… Той ви засяга лично. Защото е важно в какво общество живеем – дали си подаваме ръка, дали се изправяме срещу несправедливостите, дали се спасяваме. Благодаря ви отсега за всеки един лев, който ще дарите, според възможностите си.

След като публикувам това, ще започна неуморно да търся повече публичност и по-големи дарители за каузата. А ако някой има повече възможности и по-силен глас… Нека потърси държавата.

Благодаря ви, желая ви здраве и сили!

БАНКОВА СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ
Получател / Титуляр: Фондация П.У.Л.С.
IBAN: BG54UNCR96601084291413

BIC: UNCRBGSF

Можете да гледате участието на Надя Брайт в „Силуети“: