„Циганския крал“ Фюри спечели 34 млн. долара след мача с Уайт

„Циганския крал“ Фюри спечели 34 млн. долара след мача с Уайт

Британският боксьор Тайсън Фюри, самопровъзгласил се като „Циганския крал“ е спечелил чисто нови 34 милиона долара след успешната защита на титлата в свръхтежката категория във версия WBC.

Фюри надви с технически нокаут в шестия рунд претендента Дилиън Уайт пред 94 000 зрители на “Уембли”. Базовият хонорар на Фюри е бил 29,5 милиона долара независимо от изхода на мача. За победата към него са добавени още 4,1 милиона от американската парична единица. От своя страна Уайт е прибрал 7,4 милиона долара.

След мача Фюри обяви, че прекратява кариерата си “може би”. Половинката на 33-годишния британец Парис обаче после съобщи, че не вярва благоверният й да се откаже от бокса. Според нея той ще се завърне за обединителен мач за всички пояси в категорията. Това ще стане едва след реванша между Александър Усик и Антъни Джошуа.
“Беше равностоен мач, нямам чувството, че съм бил надигран. Тактиката ми беше да го пресирам и да се движа напред. Но получих този удар и всичко свърши”, коментира след мача Дилиън Уайт.