Човекът, който превърна футбола в мултимилионна система почина

Човекът, който превърна футбола в мултимилионна система почина

Футболният агент Мино Райола е починал, съобщиха от семейството му. Последните дни той се бореше за живота си в болница в Милано.

“С безгранична тъга споделяме за издъхването на най-грижовния и невероятен футболен агент в историята, се казва в изявление на семейството на Райола. – Мино се бори до края със същата сила, която влагаше на масите за преговори, за да защитава играчите си. Както обикновено, Мино ни накара да се гордеем без да го осъзнава”.

“Мино докосна много животи чрез работата си и написа нова глава в историята на модерния футбол. Присъствието му ще ни липсва. Мисията на Мино да направи футбола едно по-добро място за играчите ще продължи със същата страст”, се допълва в изявлението.

Райола беше агент на някои от най-големите футболни звезди. Той работеше със Златан Ибрахимович, Пол Погба, Ерлинг Холанд, Матайс Де Лихт и Марио Балотели. Последните години той се превърна в най-влиятелният футболен агент в света. Нидерландо-италианецът бе известен с това, че е много трудно да се преговаря с него и че взима огромни комисионни. Мино бе недолюбван от редица футболни ръководители, като бе критикуван и от Сър Алекс Фъргюсън. Мениджърът обаче бе обожаван от клиентите, с които работеше.