Братът на Чеченеца от ГЕРБ изхвърча като зам.-кмет от Пловдив

Братът на Чеченеца от ГЕРБ изхвърча като зам.-кмет от Пловдив

Заместник-кметът на район „Западен“ в Пловдив Димитър Караилиев подаде оставка заради скандалния клип с момче със специални образователни потребности. 

Той е брат на един от участниците в клипа – Петко Караилиев, известен като „Чеченеца“.

„Никой не избира роднините си и не носи отговорност за техните действия, но заради вътрешните си убеждения и за да избегна всякакви спекулации, ще депозирам оставката си“, пише Караилиев и допълва, че осъжда действията на брат си.

Преди три дни в социалните мрежи се появи грозен видеозапис, на който т.нар „инфлуенсъри“ Чеченеца, Емили Тротинетката и Тошо Куката се гаврят с момче със специални образователни способности. Ден по-късно Чеченеца и Тошо Куката бяха арестувани, а Емили – отведена на разпит.

По-рано днес Димитър Караилиев, който е активист на ГЕРБ, написа във фейсбук:

„Петко Караилиев е мой брат, с който обаче не поддържам контакт повече от 15 години. Подчертавам, че не живеем на един и същи адрес, и всички, които ме познават, могат да потвърдят думите ми.

Петко е голям човек, той сам отговаря за действията си. Като негов брат никога не съм правил опит да прикривам или извинявам постъпките му!
Напротив – осъждам действията му, в които беше замесено и момче в неравностойно положение. Има правораздавателни органи, които да решат дали е виновен, или не!

Обръщам се и към с призив към младите хора – внимавайте с действията си в и извън социалните мрежи, особено когато те засягат и други хора.
Призовавам медиите да не спекулират с темата, защото никой човек не може да избира или да контролира роднините си!“

Петко Караилиев – Чеченеца, Емили Йорданова и Тодор Чалъков – Куката, остават в ареста заради скандалното видео, заснето в търговски център. И тримата са с повдигнати обвинения за хулиганство.