Бойко е готов да се оттегли, време е за нови лица в ГЕРБ

Бойко е готов да се оттегли, време е за нови лица в ГЕРБ

Бойко Борисов ми каза вчера, че е готов да се оттегли като лидер на ГЕРБ. Това обяви президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

„Борисов e готов да го направи и го е заявявал многократно, включително и в разговори с Кирил Петков. Борисов винаги е бил „за“ европейското развитие на България. Никой не може да вземе партията на Бойко Борисов. Тя е негова рожба, той я е създал и той ще продължи в тази партия да бъде основният фактор“, добави той в ефира на bTV.

Плевнелиев обясни, че Борисов ясно осъзнава, че хората ще искат да видят нови лица, които до този момент не са били част от политическия живот.

„Той винаги е бил готов да постави решенията пред собственото си его и разрушителността. И аз съм сигурен, че той може да бъде част от един позитивен сценарий, в който България се ускорява за стратегически инвестиции, златен дъжд от еврофондове, влизане в еврозоната и в Шенген“, добави Плевнелиев.

Според него няма как да не се мине през избори.

„Чак тогава се надявам да видя отговорно отношение и да направим правителство на националното съгласие за ускорена интеграция на България в сърцето на Европа. Дано да се получи“, каза още Плевнелиев.

Според него по-траен блокаж относно република Северна Македония е щял да доведе до омраза между народите.

Снимка: БУЛФОТО