Борисов: Радев веднага да смени Демерджиев, слабо МВР

Борисов: Радев веднага да смени Демерджиев, слабо МВР

„Преди две години това нямаше как да се случи. Това не беше тема за българското общество. Изключително слабо ръководство на МВР. Президентът Радев трябва незабавно да смени Демерджиев“.

Tова заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг на партията днес, визирайки трагичната смърт на граничен полицай снощи. Младши сержант бе застрелян, най-вероятно от мигранти, съвсем близо до оградата на границата ни с Турция. 

30-годишният сержант Петър Бъчваров е бил заедно със свой военен колега. Той обаче е успял да се скрие от куршумите и е оцелял. На място загива покосен Бъчваров.

Относно срещата между ПП и ГЕРБ днес, Борисов коментира следното:

„Парламентарната група на ГЕРБ и на ПП показаха съвсем различно ниво днес. Професионални разговори, идеи и политики. Хората искат точно това и всички искаме да стане. Българите ще видят едно огромно мнозинство по много теми. Има два подхода от тук нататък. Анализ от Горанов и Асен Василев, за да продължат двете партии разговорите на експертно ниво“, каза още той.

„Войната в Украйна няма как да свърши. Нито една от страните няма да се предаде. Считам, че Запорожие е огромен риск за нашия регион, затова трябва да имаме парламент. Решения трябва да се взимат“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че днес няма победители и победени.